Писмо от външния министър на Туция Ахмет Давутоглу до Лютви Местан

Share this history on :
21-01-2013 
Г-н Лютви Местан
Движение за права и свободи
Председател

Сърдечно ви поздравявам по случай избора ви с единодушие за Председател на Движение за права и свободи (ДПС), по време на състоялата се вчера в София VIII Национална конференция на партията.
Поздравявам Българския народ с всичките негови елементи, начело с нашите родственици, във връзка с предаването на щафетата в ДПС, което с подхода си, прегръщащ всички слоеве, в периода от създаването му през 1990 година до днес е осигурило съществен принос в развитието на демокрацията в България.
Оценяваме Българските Турци възприели ролята на мерило в контекста на културното многообразие и икономическото развитие, като човешки и културен мост, сближаващ двете страни. Най-голямото ни пожелание е нашите родственици да продължават своя живот по достоен начин, като равноправни и уважавани граждани.
Изразявам силната си увереност, че в качеството ви на уважаван парламентарист ще продължавате да осигурявате сериозен принос както към политиката на ДПС в България и Европа, така и към Турско-Българските взаимоотношения, които биха могли да бъдат окачествени като образец в региона, и по този повод ви поднасям най-сърдечните си пожелания за успех.

Ахмет Давутоглу
Министър на Външните Работи на
Република Турция

0 yorum:

Публикуване на коментар